Чи доводилося Вам куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання
Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні. Крім того, коханий їде навчатися до Лондона, а це означає кількамісячну розлуку. Лінка живе в очікування Різдва, бо тоді Адріан має приїхати до Польщі. Проте на неї чекає неприємний сюрприз. Що ж, може, кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі?
Прочитати можна тутось:
Йоанна Яґелло. Шоколад із чилі / пер. з пол. Божени Антоняк. – Львів : Урбіно, 2013
[list="margin-right: 0px; margin-bottom: 1em; margin-left: 50px; padding-right: 0px; padding-left: 0px; list-style: none; color: rgb(0, 0, 0); font-family: \"PT Sans", Tahoma, Arial, sans-serif; font-size: 16px; background-color: rgb(255, 255, 255);"]
[*]Шоколад натереть на крупной терке, либо поломать на маленькие кусочки.
[*]Палочку ванили разрезать пополам, перец чили очистить от семян.
[*]Положить в сотейник половину палочки ванили, чили перец и корицу. Залить все это молоком и поставить на средний огонь.
[*]Нагреть, не доводя до кипения. Затем положить в молоко шоколад, уменьшить огонь и варить еще 10 минут, помешивая. Должна получиться гладкая смесь, вкусно пахнущая шоколадом. Специи после этого вынимаем из кастрюли и выбрасываем (перец - тоже).
[*]Добавить в сотейник коньяк и сахар, размешать. Напиток сразу же разлить по чашкам и подавать горячим.
[/list]
Тут ще рецепти чоколяду із чілі.